Vadkan Vili sétálója

Mi ez?

Vadkan Vili sétálója egy 11 megállós meseösvény, melyet azért készítettünk nektek, hogy megismerkedjetek Zengővárkony csodás kincseivel, és eközben jól szórakozzatok, sok mesét hallgassatok és a szabadban legyetek. Készüljetek fel rá, hogy ezen a kiránduláson nem lesztek egyedül! Elkísér titeket a mecseki erdők legkíváncsibb kis lakója, Vadkan Vili is. Reméljük, hogy a séta végére megismeritek és megszeretitek ezt a szertelen kis vadkant, akinek egyik távoli őséről Zengővárkony a nevét kapta. De vajon hogyan is történhetett ez a névadás? Megtudhatjátok, ha meghallgatjátok a mesét a Szelídgesztenye szusszanónál.

Kövesd Vadkan Vili nyomait és állj meg a szusszanóknál. Pihenj meg a padoknál, töltsd újra ezt az oldalt és olvasd el/hallgasd meg a szusszanóhoz tartozó mesét. A mesék egy részének főhőse maga Vadkan Vili, valamint barátai, rokonai és üzletfelei. Bizonyos szusszanóknál pedig gazdag magyar népmesetárunk remekeit hallgathatjátok. Ehhez hasonló táblák jelölik a szusszanókat:

A szusszanókhoz tartozó mesét a Mesét kérek! gombra kapod meg, ha a böngésződben engedélyezted a weboldalunknak a tartózkodási helyed lekérését. Ha ezt nem szeretnéd, akkor minden szusszanón találsz egy QR kódot is, amit leolvasva a helyhez tartozó weboldalra jutsz.

Játékszabály

Vadkan Vili (illem)szabályai

Vadkan Vili Sétálóját bárki ingyenesen használhatja. Érdemes összekötni a sétát Zengővárkony szépségeinek, a Míves Tojás Múzeum, a Szalma-Kincs-Tár és a Tájház megtekintésével. Ezeket a „Dékány Máté Udvara” szusszanónál találjátok.

Környezet

Óvd a környezetet, ne tépd le a virágokat! A szemetedet kérlek vidd magaddal vagy tedd valamelyik kukába:

Táblák

A táblákat a szusszanók padjaira, egy közeli tárgyra/falra rögzítve vagy egy önálló állványon találjátok jól látható helyen. Ha hiányzik egy tábla vagy esetleg más hibát vagy hiányosságot észlelsz, kérjük jelezd nekünk a vadkanvili@gmail.com e-mail címen és igyekszünk gyorsan javítani.

Technikai dolgok

A telefonodon legyen bekapcsolva a mobilnet. A szusszanókhoz tartozó mesét a "Kérem a mesét!" gombra kapod meg, ha a böngésződben engedélyezted a weboldalunknak a tartózkodási helyed lekérését. Ha ezt nem szeretnéd, akkor minden szusszanón találsz egy QR kódot is, amit leolvasva a helyhez tartozó weboldalra jutsz.

Offline változat

Ha a QR kód leolvasással gondjaid lennének, megtalálod a meséket, ha beírod telefonod böngészőjébe a vadkanvili.setaloja.hu címet. Ha inkább teljesen offline megoldást választanál, a mesék nyomtatott változatát kölcsönkérheted a Tájházban nyitvatartási időben.

Ajánlott felszerelés

Legyen a lábadon kényelmes cipő, hozd magaddal a jó kedvedet és egy telefont feltöltött akkumulátorral.

Babakocsi/kerékpár

Vadkan Vili Sétálójának nagy részét bármilyen eszközzel látogathatjátok. Babakocsival, kerekesszékkel nem járható a Zengőlátó szusszanó és a Csodakunyhó pihenő közötti szakasz, valamint a Pillangó pihenőhöz vezető utolsó 20-30 métert füves területen kell megtenni.

Kutya/egyéb állat

Hozhatsz magaddal bármilyen állatot, de kérjük, mindig tartsd őket pórázon, és takaríts fel utánuk.

Dohányzás

Kérjük, mutass jó példát és a gyerekek előtt ne gyújts rá. Ha mégis megtennéd, kérjük, hogy a csikket vidd magaddal vagy gondosan eloltva helyezd a szeméttárolókba.